Plugghästen uppdaterar

I lördags kom Martina och Johan upp, som bestämt.
Min gulle Martina och jag hängde hemma i soffan med godis och ostbågar, medan våra sötnosar gick på fotboll och en pub- och pizzasväng.
(Jag vill utbringa ett stolt grattis till IFK Norrköping som lyckades avsluta med 2-2. Haha, Göteborg!)

Älsklingen

Min sötnos och Johan

En Isabella

En jätteduktig Theo, som var med och väntade snällt...

Medan vi åt mat



Det var jätte mysigt  och roligt att ha er här! Nästa gång är det vi som kommer till er, på inflyttningsfest ;)

På söndagen åkte jag och Theo ner till småland. Mamma och pappa kom hem från sin resa. Såklart fick vi presenter! Systrana Tapolcanji fick skor, även Kevin och Linus. Lovisa fick klänningar och en söt liten kudde. Svärsönerna fick varsin flaska "prit".


Mina fin fina skor





Just nu håller jag på för fullt och pluggar och där i mellan springer ut och in med Theo. Det är ganska roligt att plugga med honom. Man sätter sig ner för att börja, då vaknar Theo. Ut och kissa! Sedan kommer vi in och då har Theo "damp" (han är ju en whippetvalp med allt vad det innebär) och vill såklart leka med pip. Det enda som ekar i mina öron är pip, pip, pip... (Jag ska skaffa mig hörlurar som jag kan ha när jag lyssnar på förläsningarna.)
När han väl lugnar ner sig är det dags för kiss igen. Så håller vi på, haha...
Visst måse han inte leka med just den leksaken, men det är den han gillar bäst. Hellre det än att han hittar på hyss!

Härom dagen när jag dammsugade passade han på att smaka Eriks och mitt godis. Verkade dock inte vara någon hit. Eftersom han lämnade sin utspottade godis på golvet.

Men vi har det bra ihop. Theo ser ju till att jag tar mina pauser som jag ska. Haha..


Uppdatering

Just nu är det augustifest som gäller i Norrköping. Tyvärr är jag sjuk, så jag få inte vara med och ta del av den.
Det började i onsdags med Rix FM festival, här i Vasaparken dessutom. Sedan har det fortsatt med SM i fyrverkerier, öltält, karuseller, marknader osv.

Erik har däremot fått ta del av den. Det är hans sista semestervecka, plus att jag finns hemma och kan vara "barnvakt" till Theo. Haha, nej, han har varit jätte gullig. Han var bara ute en sväng i onsdags och igår och idag har han bara tittat på fyverkerierna, sedan har han varit hemma och tagit hand om stackars mig. Han är världens bästa!


I måndags hade jag upprop i Stockholm. Så nu har allvaret börjat.

Erik och Theo fick följa med mig med bussen från Daniel och Paula till Odenplan. Jag vågade inte åka själv. Så när vi kom dit startade vi med McDonald´s frukost.

 
   

Efter vår frukost var det dags för upprop. Nervös men det gick jättebra.
Under våra två första distansträffar är vi uppdelade i två grupper och jag tillhör grupp två. Grupp ett hade sitt upprop förra veckan. Till den tredje träffen så har skolan bytt till större och nyrenoverade lokaler och då ses båda grupperna tillsammans. Spännande!


Dessa är två av våra böcker.

Hur som helst hade jag två toppen dagar i Stockholm. Första dagen hade vi upprop och lite genomgångar. På kvällen bjöds det på Kina buffé och vin. Andra dagen fick vi böcker och vi började med vår första lektion "Arbetsrätt".
Jag känner verkligen att det är helt rätt utbildning för mig! Jag ser verkligen fram emot dessa två år av utbildning och att efter det komma ut i arbetslivet som kvalificerad lönespecialist! Arbetsmarknaden ser verkligen bra ut för oss och det är ett STORT plus!

 
   
Några klasskamrater. Jenny (längst upp till höger) och jag "hittade" varandra.

 
Min middagstalrik och min frukttalrik.

   
Dag två lunchade jag och Jenny på Burger King. Köpte då en en sallad som verkligen bestod endast av sallad och några få små kyklingbitar.

Under tiden jag var tillbaka vid skolbänken spenderade Erik och Theo sina dagar bl a i djuraffärer. Theo har varit en mycket bortskämd hund denna veckan!
Det blev bl a köpt en hel del hundgodis, tuggben, hundshampoo, pip leksak. Ängla hade en gul "pip" som Theo tyckte mycket om, så han fick en grön "pip".
På söndagen innan vi åkte upp till Stockholm så regnade det en hel del, vilket whippar inte uppskattar. De vill helst inte gå ut om de får bestämma. Så vi var och köpte honom en "regnjacka" med hopp om att det ska gå bättre, han blir inte heller så blöt och kall med den. Plus köpte vi en ny klosax. Lena och Peter hade rätt, den var mycket enklare att klippa med.
I onsdags inhandlades också en bur till honom. Så nu har han gått över från att sitta i knät när vi åker bil till att sitta själv i sin bur. Det har gått jättebra!

 
Det var inte bara Theo som gillade hans bur, utan Maja med.

 
Theo´s saker.


I lördags åkte vi till småland direkt efter jag gick av mitt nattpass. Erik skulle på GP Speedway och jag skulle umgås med syster. Vi var bjudna till Per´s föräldrar på kräftskiva. Det var jättetrevligt!
Jag hämtade Erik på GP-et klockan ett på natten, vi dumpade Conny i Mörlunda och började vår hemfärd till Norrköping. Något som tog Isabella ca tre timmar, eftersom jag inte hade sovit på ca 36 timmar. Fruktansvärt otäckt att köra så trött! Det gör jag ALDRIG mer om.

Jag ska lägga upp mer bilder på pixbox, så håll utkik.

I morgon kommer Martina och Johan! Så trevligt! Erik har bjudit upp dem, han ta med sig Johan och Jocke på fotbollen, sedan ska de dricka öl. Stackars Martina får sitta här hemma med mig och Theo. Hoppas jag mår bättre imorgon så hon slipper vara barnvakt, haha... Skoja bara med dig gumman!

Torsdag till Tisdag

TORSDAG OCH FREDAG

I torsdags åkte Erik på kryss till Finland med grabbarna och jag fick besök av kusinen (min kusin) Fredrik.
Erik hade en blåsig resa med en massa fulla finnar, annars mycket roligt som vanligt med Vigge och Bagarn!
Vi (Fredrik, jag och Tomas) hade det trevligt här, med mycket god mat, shopping och tv-spel.

   
Finlands bilder: bild 1 Erik & Vigge, bild 2 Bagarn, Erik & Vigge, bild 3 Vigge & Erik

 
Middagsbilder: fläskfilé med ris och kantareller + planka med lax


LÖRDAG

På lördagen kom Agneta och Bernt med Golle och Ture, så roligt att träffa dem! Theo tyckte det var minst lika roligt som Erik och jag, han fick ju leka med Golle och Ture.
Jag ber dock om ursäkt för att jag inte var på plats vid rätt tid för att möta upp er! Allt hände på en gång...

Jag beundrar Agneta för hennes hundar! Hon har aldrig haft hund innan och nu har hon inte bara sin första utan sina två första. Båda är riktigt duktigta när det gäller koppel, inkallning, uppförande osv. De kräver mycket tid för pälsvård och hon sköter det mer än mycket bra! De är två fruktansvärt fina och trevliga hundar! Du ska verkligen vara stolt över dem.

Vi blev bortskämda med presenter. Theo fick en mycket fin mjukishare, "mjukis/tyg ben" och goda tuggben. Mycket omtyckt!
Jag fick det sista efterlängtade vinglaset till vår Line serie, en disktrasa av lin, tillverkad i Linlandet Hälsingland, min favorit mascara från Body Shop, värmeljuslykta och 200 kronor. Jag får alltid så fina och roliga saker!
Massor av tack, både från mig och Theo!

Erik och jag fick också en Härliga Hund prenumeration i förlovningspresent och så Agnetas egna hemgjorda hallonsylt (jättegod) och hennes egna saft!
Tack, tack! Ni är för snälla!

   
Bild 1: Theo´s presenter, Bild 2: Mina fina presenter, Bild 2: Härliga Hund - Förlovningspresenten


IGÅR

Åkte vi till Söderköping. Vi gick längs med kanalen, åt mat, tittade i småbutikerna, åt glass och hade det mysigt.
Jag var också inne i Sas Bijouterier Outlet och passade på att köpa mig två nya sjalar, gummiband och en fotlänk/armband.

Denna vecka har jag semester! Tyvärr ska jag jobba två nätter iaf, men så går det när man är man är snäll =) Därför hinner vi inte åka iväg någonstans, så då får det bli små dags utflykter ist.

     
     
 
Lite av våra bilder från Söderköping, fler finns på pixbox


IDAG

Idag åkte vi till Katrineholm, till Lena och Peter (Carmodey, vår kennel) och hälsade på.
Theo och Lovis (hans syster) lekte så fantastiskt bra tillsammans. Det märktes tydligt att de är av samma ras och i samma ålder. En av Theo´s syskon (Carmodey Gulmåra) finns här i Norrköping också. Ägaren hade frågat Lena om hon kunde höra med oss om vi kunde ses. Det är ju jätteroligt! Då får Theo leka med henne också.

Peter och Lena tog en fin 10 veckors bild till oss också! Fick också en jättefin väska med de fodret Theo äter. Vi skulle igentligen fått med den när vi hämtade honom. Dock blev det lite hastigt eftersom vi hämtade honom en dag tidigare än planerat.

Tack Lena och Peter för att vi fick komma och leka av oss! Det är alltid lika trevligt att träffa er och hundarna!

   
Sötningarna: Lovis och Theo, Bild på vår "foderpåse"

Vår 10 veckors bild


Jag har beställt en klänning till Lovisas dop, som kom hem idag också. Passade precis. Vilken tur!

  
Min klänning


Bilderna

Här har vi lite bilder till mitt förra inlägg:


Dukning till middagen med våra Line glas


Mina fina rosor jag fick av älsklingen


De två bakverken

  
Mamma och pappa


Jobb blogg

Är på jobbet nu. Dock ringer det inte så mycket, så jag skriver några rader mellan samtalen.

Mamma och pappa var och hälsade på oss i fredags och lördags. Jag fyllde år i torsdags så vi åt lite tårta som jag hade varit duktig att baka själv. Isabella i köket är ingen hit, men ibland envisas jag med att försöka. Lyckligt nog blev reslutatet ätbart iaf!

(Lägger in lite bilder när jag har kommit hem)

Måste byta dator så jag återkommer inom kort...


Igår var jag ledig. Passade på att ta mig till frissan. Måste säga att Sandi (min frisör) är helt klockren! Jag var där igår och hon lurade på mig att färga en utväxt med slingor. Hur skumt låter inte det? Man går ju till frissan för att färga bort utväxten, inte färga dit en?! Resultatet blev dock mycket snyggt!

Köpte mig ett par nya (tant-)skor med. Mycket snygga. Tyvärr höll inte Erik med, men hans skosmak går ju också att diskutera ibland.

Jag och Erik har köpt på oss en hel del till vår Line serie denna månad. Först hittade vi en trevlig kvinna i Mjölby som sålde sin karaff till oss. När jag träffade henne berättade hon hatt hon hade endel glas hemma också. Så vi köpte på oss 11 glas till. Så i söndags precis innan jag skulle gå hem från jobbet tittade jag in på tradera. Då hittade jag två champangneglas med utropspris 199kr. Ingen hade lagt något bud och det var ca 1,5 timme kvar. Så jag passade på!
Vann dem för 209kr.
Alla dessa glas vi har köpt har varit 1:a handstotering! Totalt 13 glas, plus en karaff för ca 2 150kr. Något som kanske skulle kosta runt 4 700kr i butik. Vilket kap, säger jag bara!!!

På torsdag åker min älskling på kryss till Finland med grabbarna. Då kommer Fredrik (min kusin) upp till Norrköping för ett besök. Agneta och Bernt kommer med Golle och Ture på lördag och hälsar på. Det ska bli så himla skoj. Dels för att jag har varken träffat Fredrik, Agneta eller Bernt på länge. Sedan Golle och Ture (Ture har vi aldrig träffat än), sötnosarna! Se hur stora de har blivit och så att Theo få leka lite med dem.

Vilket blogginlägg! Hur långt som helst.. Hade lite att skriva av mig..


Bloggdesign

Jag blir aldrig helt nöjd med min bloggdesign. Därför kommer jag nu att försöka få ordning på den. Dock hinner jag inte det över en dag.

I helgen har mamma och pappa varit på besök, eftersom jag fyllde år i torsdags. Lägger in lite bilder och skriver lite om det senare.

Puss och kram

RSS 2.0