Nyårsfin

Nu är jag redo för det nya året


Sista december 2008

Klockan är kvart i ett och det är bara några timmar kvar till Erik slutar och vi sätter oss i bilen, mot vårt nyårsfirande.
Jag har precis satt i mig en skål vaniljyoghurt med sylt och björnbär. Nu måste jag fixa mig i håret, get dressed, packa, hämta bilen, plocka upp Erik...

Jag ska nog göra honom två goda smörgåsar med kärlek, som han kan äta i bilen. Vi gör ju allt med kärlek. Till och med bråkar med kärlek ;)

Älskar dig Erik Josefsson!



Mys, mys...

Hela långa dagen!

Idag har vi gosat, gått promenad med Theo, handlat, tittat på film och bara haft det bra.
Erik har bjudit på middag och jag på efterrätt. Till middag blev det potatisgratäng och fläskfilé, till efterrätt panna cotta med björnbär.




Jag hittade även två helt underbart fina Orkidéer idag, vita. De var så fina att jag kunde inte låta bli. Vet inte vad jag ska ha för krukor till dem än, men så länge får det se ut såhär...



I morgon ska jag "bänka mig vid skolbänken". Jag har ju haft mitt jullov i ett par veckor nu, så det är dags.


Julen...

Jul jul, strålande jul...

Nu har vi äntligen kommit hem ifrån småland och allt julfirande. Det har varit intensivt men trevligt.
Julafton hos Börje, juldagen hos mamma och pappa, plus en snabb sväng förbi Almqvist för träff med Frida och Emma, annandagen i Jönköping och Kinnarps Arena, lördagen hos Agneta & Bernt i Lammhult, söndag (idag) hem igen.





Det var verkligen jätteroligt att träffa mina små sötnosar. Jag vill inte säga hur länge sedan det var vi sågs, men det var verkligen på tiden om man säger så ;)
Jag hoppas vi kan ses snart igen tillsammans med några flaskor vin och ett ton "tjejsnack".



Nu ska jag gosa med älsklingen min.
Tack för alla fina julklappar, god mat och trevligt sällskap!


Min ursäkt

Nu var det länge sedan jag skrev. Jag borde kanske inte ha en blogg. Meningen med en blogg är väl att man ska skriva mer än en gång i månaden?

Men jag har en ursäkt för att jag inte har skrivit...

I slutet på november lämnade jag min dator till pappa för att han skulle hjälpa mig att formatera min c-disk och köra in XP istället för Vista. Med en gigs minne och Vista går det inte så fort.
Tyvärr blev det ju inte som jag hade tänkt mig. Det blev ju inte riktigt rätt med drivrutinerna. Jag bestämde mig istället för att köpa mer minne och återgå till Vista. Erik ringde Acer och frågade hur mycker minne min dator klarade av.  Fyra gig skulle fungera utmärkt. -Ha, inte riktigt!
Jag köpte fyra gig minne och skickade ner det och min backup på Visat till pappa. Dator klarde inte mer än två gig, till att börja med. Min backup, som Tomas hade hjälp mig att bränna gick inte att använda. Underbart!

Där till måste jag berätta att allt jag hade på min dator från början som jag ville spara, hade jag lagt på min d-disk. Det var bland annat alla bilder vi har tagit under 2008... ALLA BILDER! Under denna tiden lyckades allt försvinna även på min d-disk. Ingen backup på det. PUCKO!

I mitten på december kom mamma och pappa upp med min dator. Då hade min gulle pappa lagt ner flera timmars arbete på att ordna med Vista, drivrutiner, återskapa bilder (han lyckades återskap en del, med det är nog ett tusentals bilder som har försvunnit), osv.
Dock retade det mig att inte ha allt precis som det var från början. Jag ringde Acer och fick veta att jag kunde köpa min egen backup (på Vista och drivrutiner) för 300kr. Så det var vad jag gjorde...
Samma dag ringde jag runt i Norrköping för att hitta ett företag som kan återskapa förlorade filer, bland annat bilder. Jag blev rekommenderad till Alina Systems och lämnade in min dator där.
Resultatet: Inga bilder funna.

Något som från början var tänkt att gå ganska snabbt och lätt, blev ganska långdraget och kompicerat.
Tack för all hjälp, pappa! Utan dig vet jag inte hur det hade gått.


Till annat:
Nu har vi äntligen varit på systers Tallinn resa!
Det var jättemysigt och trevligt! Syster och Per förlovade sig bland annat :)
Resan började ganska roligt med att syster och Per satte sig på Nilsbuss istället för Kjällsbuss. Som tur var, var de snälla på Nilsbuss och lät dem åka med till Norrköping. Där båda bussarna hade stopp och de kunde smidigt byta till rätt buss. Att tillägga var väl att Kjällsbuss från början skulle beställt en taxi till dem (till Västervik), eftersom det bara var de två som skulle stiga på i Vimmerby, men detta hade glömts bort. När ingen buss kom hoppade de på närmsta buss som skulle till Tallinn, haha! Men tur var väl det...

 
 
 
   


Mer bilder från resan, finns på Pixbox.



God jul och gott nytt år!!!


RSS 2.0