Fredagkväll med Cilla & Tegström

Stockholm gick jättebra. Vi har avslutade två kurser och började med två nya. Bland annat moms, debit och kredit. Ska bli spännande.

Jag har också valt ut ett par bågar till mina glasögon och hunnit få dem med. Är helt fantastiskt vad jag kan se bra nu. Ni ska få se smakprov på hur jag ser ut. Tyvärr är jag inte ursnygg precis ;)


Stora som hus är de, på mitt lilla ansikte...

Herman äter fortfarande medicin och vi väntar fortfarande på svaret  för "stenarna". Håller tummarna för att det ska gå bra!


Igår var vi hos Tegström och Cilla. Vi beställde hem grekiskt och tittade på Lets Dance. Jag tog grekisk tallrik som innehöll; oxfilé, grillspett, kalamari, grekisksallad, klyftpotatis, melitzana och tzatziki (plus ajvar men den valde jag bort). Nästa gång blir det bara kalamari, den grekiska tallrik innehöll lite för mycket mat för att man skulle kunna orka allt.
Sedan spelade vi lite spel och drack espresso. Vi gosade också en del med Smulan och Atlas. Tegströms och Cillas VÄRLDSSÖTASTE kattungar.

En jättetrevlig kväll!


Atlas


Smulan


Båda godingarna tillsammans


Jobba i natt...


Mycket bättre dag

Idag har det varit en mycket bättre dag!

Vi lämnade Herman på kliniken vid 8.30. Theo och jag åkte sedan ut till Gittan för att träffa Ada och Ollie. Vi åkte därefter till golfbanan. Efter en lång promenad och mycket bus så ringde vetrinären. Hermans njurvärden var mycket bättre, inte bra men mycket bättre. Hans urin hade skickats iväg för analys, så vi kan få svar på vad för sorts "stenar" han har. Den sämre nyheten var att det fanns blod i hans urin, därför måste han äta anitbiotika också. Men vi hoppas på det bästa nu!

Efter vi kom hem från golfbanan ringde jag till Aditro. Vi ska göra sex veckor praktik under vårterminen och jag hoppades på att få göra min hos dem. Johanna (min kontakt) var jättetrevlig och kunde lova mig praktikplats direkt. Hon nämde också att om allt skulle löpa på bra under praktiken, så var det inte omöjligt till extraarbete och eventuellt anställning när jag blir klar med skolan. Jag höll på att svimma!!! Wow!!! Men jag vet, än så länge vet jag inget och det är ett och ett haft år kvar till jag slutar skolan. Mycket kan hända...

Hur som helst är Herman hemma nu och mår bättre idag och Johannas samtal piggade upp mig ordentligt ! En mycket bättre dag idag!
Imorgon bär det iväg till Stockholm och Theo ska vara på dagis för första gången. Spännande!

Skit dag!

Vilken jävla skit dag!
Idag åkte jag med Herman till smådjurskliniken på grund av att jag och Erik misstänkte att han eventuellt var förstoppad. Tydligen var det inte det enda problemet. Herman har någon slags grus/sten/kristall både på njure och i urinblåsan. Vilket kan leda till att vi kanske måste avliva honom. Det finns ännu chans till att det kan gå bra, men det verkar som att den är liten.
Just nu ligger han kvar på kliniken men vi ska hämta hem honom över natten. Imorgon ska han tillbaka.

Igår när vi gick och la oss hörde vi något som krafsade i tv-rummet. Jag bad Erik att titta till vad Maja (det är alltid hon som ställer till med bus) höll på med. Denna gången var det inte hon. Det var Herman. Säkert var det så jobbigt att inte kunna göra det vi kallar "nr två" att han nu försökte vart som helst...
Det som började med att den där Maja håller på med något igen, slutade lite allvarligare än så. Fan!

Synundersökning

Igår var jag på synundersökning på Synsam.
Oj, oj, oj säger jag bara! Jag är ju halvt blind tydligen! Jag har tappat nästan 40% av synen på ena ögat och 50% på andra ögat... Innerst inne hoppas jag att jag inte förstod killen rätt...

Nu är det iaf glasögon som står på beställning. Jag hittade inte några bågar som jag blev riktigt kär i igår, bara halvkär, så jag ska leta lite till innan jag bestämmer mig. Tog med mig fyra av de "bästa" (jag hittade igår) hem, för att prova och fundera. Vad tycker ni?



Nr 1 - Diesel
Just nu gillar jag dessa bäst. De sitter bäst, men jag vill helst ha ett par i plast.


Nr 2 - också Diesel
Dessa fast svarta. De är de snyggaste i plast, men jag gillar inte märket med gubben som sitter på bågen.


Nr 3 - Tiger
De är snygga, men jag vill ju ha svarta bågar...


Nr 4 - Gucci
Är förstora på mig. Jag gillade dem i butiken, dock inte längre.

Nyåret

Nu har det nya året kommit...

Jag började min första dag med att sova till halv ett, gick upp och hoppade i ett par leggings och en tjocktröja, satte håret i en rufsig toffs och steg ut på Hantverkargatan med en dunderförkyld Erik, en bajsnödig Hadde och en lite mer nödig Theo. Vi gick en runda i skogen, när vi kom tillbaka satte jag i mig tre vitlöksbaguetter med ost.
Vi forsatte dagen med planer att äta på Tre Kronor, men efter att åkt förbi och sett 80% av Hultsfreds befolkning stå och "gama" efter pizza (just där), så struntade vi i det, konstigt nog. Väl hemma blev det ingen pizza heller, utan tacos, godis, läsk, chilinötter... Don't let me continue!

Idag har jag faktiskt jobbat mellan 7.30 till 16.00. Duktigt! Dock kan jag inte påstå att min kväll har varit nyttigare än den igår. Jag är så stolt över mig själv. 2009 har börjat och jag inleder det nya året med att vara så "grisi" som möjligt. Jag vågar inte tänka på hur året slutar om jag forsätter i samma stil året ut.


Nu till vårt nyårsfirande!

Japp, bilen drog ner till Hultsfred och Hantverkargatan, där väntade syster och Per med en utsökt nyårsmiddag! Potatismosmuffins, älgfilé, fläskytterfilé, kantarellsås och så broccoli. Inget Erik och jag tog på tallriken, men det var uppskattat av restrerande vid bordet. Till efterrätt var det stekta päron, crisp, chokladmousse med jordgubbe, kiwi och chokladcigarr.
Det var så gott, att jag höll på att explodera efteråt!

Sedan gick vi tipspromenad, innomhus, eftersom vår sjukling Erik inte ville gå ut. Jag var bäst! Jag fick ett resultat; 1 rätt av 10. KUL! Förutom att jag är totalt dum i huvudet lyckades jag också förväxla raderna. Jag skrev rätt svar men på fel rad. Jag bönade och bad med min ärliga förklaring, men domaren struntade i mig. FAN!
Jag vann dock ett tröstpris. En till efterrätt ;)

Vid tolvslaget smällde vi raketer, grannarna gjorde det från klockan elva till ett (?).
Sedan blev det chips, ostbågar, gurk- och morotsstavar, dip och KRÄFTOR! Mums!

Kvällen var helt underbar! Vi hade nog det bästa nyåret vi någonsin har haft!
Tack syster och Per för ett oförglömligt nyår!







Mer biler på pixbox, inom kort.

RSS 2.0